Tipy na výlety

Jeseníky jsou nejen druhé největší hory ČR, které překvapují v rozmanistosti přírody, ale také jsou bohaté na historické památky, jsou jedinečné ve své gastronomii a zdejší mikroklima má unikátní léčivý efekt. Nabízíme Vám nejzajímavější tipy na výlety v blízkém okolí Velkých Losin.

TERMÁLNÍ PARK TERMÁLY LOSINY

Unikátní termální park v ČR - 9 termálních bazénů, vodní atrakce, 4 sauny, masáže, restaurace, dětský koutek, denní letní apartmány, letní občerstvení, celoroční provoz. Ukaž Termální park

BONUS pro uubytované hosty

50% sleva na vstup do termálního parku TERMÁLY LOSINY pro ubytované hostyUkaž nabídku pobytů

Expozice Čarodějnické procesy

Neblaze proslulé inkviziční procesy v letech 1679-94 otřásly dějinami města Šumperka a blízkého okolí. Ve sklepení Evropského domu setkávání, nebo-li v tzv. Geschaderově domě v Šumperku se nachází stálá expozice, která dokumentuje tento hon na čarodějnice. Prostřednictvím moderního audioprůvodce guidePORT" uslyšíte hlas samotného inkvizotora Jindřicha Františka Bobliga z Edelstadtu, který Vás expozicí provede. Geschaderův dům je také jedním ze zastavení na "Čarodějnické cyklotrase" vedoucí po stopách čarodějnických procesů od Mohelnice přes Šumperk až do Zlatých Hor.

Město Šumperk - více informací

Přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně - sedmý div ČR

Návštěva přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně se již několik let drží v první desítce hitparády nejnavštěvovanějších turistických cílů nejen v rámci Jesenicka a Olomouckého kraje, ale i České republiky. Edukativní část exkurze s náhlédnutím do útrob dolní části elektrárny se snoubí s horskou galerií masívu Hrubého Jeseníku v oblasti horní nádrže elektrárny. Přidanou hodnotou jsou celosezonní půjčovny inlinových bruslí, kol a koloběžek pro aktívní vyžití v horském prostředí, občerstvení u horní nádrže a kyvadlová přeprava moderními minibusy na trase horní stanice lanovky - horní nádrž elektrárny.

Dlouhé Stráně - více informací

Hanušovice Ryzí pivo z hor

V jedinečném prostředí jesenických hor se pivo vyrábí od roku 1874. Exkurze po pivovaru Holba je možné domluvit pro skupiny a jednotlivci se mohou připojit.

Hanušovický pivovar - více informací