Léto a turistika v Jeseníkách

Krásná příroda, čistý vzduch a jedinečné zážitky, to vše nabízí Jeseníky.

Můžete zde podnikat krátké a nenáročné výlety nebo i celodenní náročné túry jak pěšky, tak na kole. Na své si v Jeseníkách přijdou i horolezci či rybáři. Všechny tyto výlety jsou dobře dostupné z Wellness hotelu DIANA ve Velkých Losinách.

Po Jeseníkách pěšky

Turistické trasy, které si prostě musíte projít. Jeseníky jsou ideálním místem pro turistiku, můžete podnikat krátké i náročné výšlapy během své návštěvy ve Wellness hotelu Diana Velké Losiny. Můžete se vydat z Červenohorského sedla, které je východiskem významných turistických a cyklistických tras na okolní hřebeny a počátkem naučné stezky do nejstarší přírodní rezervace na Moravě Šerák - Keprník. Nebo si můžete udělat výlet k Rejvízu - největšímu rašeliništi na Moravě. Zurčící vodopády naleznete v údolí říčky Bílá Opava, tato stezka je součástí Národní přírodní rezervace Praděd. Anebo se vydejte na nejvyšší horu Moravy - Praděd.

Po Jeseníkách na kole

Cyklistické trasy po Jeseníkách, to jsou zážitky na cestách. Krásu Jesníků, jejich místy drsnou tvář, prudká stoupání, daleké výhledy poznáte velmi dobře v sedle kola. Ať již se vydáte na celodenní výlet nebo ujedete jen pár kilometrů, budete příjemně překvapeni. Vhodnou trasu najdou trénovaní cyklisté i rodiny s dětmi.
Čarodějnické cyklotrasy - tematická naučná cykotrasa vás provede po místech spjatých s čarodějnickými procesy, které se na Jesenicku a Šumpersku v 17. století odehrávaly. Extra tip!

Horolezecká oblast Rabštejn

Největší lezecká oblast severní Moravy. Horolezecké terény tvoří dva shluky - přední skály (výška 15 - 20 m) a zadní skály (masiv s troskami hradu Rabštejn a výškou až 37m). Celkem je zde více než sto cest. Horolezecká činnost je na Rabštejně povolena celoročně. Skály se nachází cca 5 km jižně od sedla Skřítek. Autem se dá dojet nejblíže na konec Bedřichova.

Rybaření

Klidné a nádherné okolí Velkých Losiny s nádržemi, přítoky Moravy a Desné je jako stvořené pro rybaření. Loučná nad Desnou, rybník Kocián (6 km) se nachází v centru obce. U břehu stojí stylová restaurace se zázemím pro provoz sportovního rybolovu. Za úhradu si můžete vypůjčit rybářské náčiní. Rybník v Sobotíně (8 km) se nachází na konci obce, povolení na výlov je celodenní. Pokud nemáte rybářské náčiní, za úhradu lze zapůjčit prut. Nádrže, přítoky Moravy a Desné nabízí pstruhové i mimopstruhové revíry.

Další informace naleznete na oficiálních stránkách:

Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu

Obec Velké Losiny