Zábaly

skořicový zábal proti celulitidě + lymfodrenáž

  • Popis: Skořicový zábal je velmi účinná a po skořici vonící procedura, která pomáhá při tvarování postavy a proti celulitidě. Speciální krém nanášíme na postižená místa dolních končetin, která překryjeme termofólií, abychom zabránili úniku účinných éterických olejů do volného prostoru a docílili stálého a rovnoměrného tlaku na všechny ošetřované části těla. V místě aplikace krém silně prohřívá postižená místa a stimuluje látkovou výměnu, čímž podporuje odbourávání tuku a odvádění přebytečné vody z tkání. Po zábalu provedeme masáž dolních končetin pomocí přístrojové presoterapie.
  • Indikace: Zlepšuje buňkový metabolismus (spaluje podkožní tuk), působí korektivně proti nežádoucím ložiskům tuku (redukuje tukové polštářky), pomáhá k odstranění celulitidy, zeštíhluje a modeluje postavu, podporuje krevní oběh, napomáhá k detoxikaci (stimuluje odvod toxických látek z těla).
  • Výsledný účinek: úbytek objemu v místech problematických partií, celkové zlepšení vzhledu kůže zasažené celulitidou nebo popraskanými žilkami.
  • Kontraindikace: těhotenství, ledvinová nedostatečnost (zvýšení příjem a odvod tekutin představuje zátěž na vylučovací systém), mokvající dermatózy, otevřené rány v místě zábalu, akutní nebezpečí tromboembolie.
  • Doporučujeme: Pouze dobře zavodněná tkáň se dokáže rychle zbavovat toxických látek. Proto v den procedury doporučujeme postupně vypít 2 až 2,5 litru vody. Po úspěšné kůře doporučujeme absolvovat jednu proceduru za cca 4  až 6 týdnů k udržení dosažených výsledků.  Před a po masáži není vhodné se vystavovat účinkům slunečního záření ani solária. Omezte pití černé kávy (nebo ji nahraďte kávovinou).

rašelinové obklady

  • Popis: V balneoterapii mají rašelinové zábaly své místo odjakživa. Jejich prospěšnost je prověřena generacemi. Základním atributem rašelinového média je tepelná setrvačnost a obsah huminové kyseliny zajišťující kyselé pH. Působení rašeliny spočívá v termofyzikálních a biochemických účincích.  Jednorázový rašelinový zábal se skládá z balneologické rašeliny naplněné mezi propustnou a nepropustnou fólii. Propustná vsrtva je směrem k tělu pacienta, pro vlastní rašelinu nepropustná, takže zamezuje většímu znečištění pokožky, ale ve vodě propustné peloidní složky a huminové kyseliny mohou touto vrstvou neomezeně prostupovat. Teplota obkladu je 42°C. Na fólii je přiložen tepelný nosič, který po dobu aplikace udržuje u rašeliny stálou teplotu.

 Termofyzikální účinek - Jedním z hlavních efektů rašeliny je tepelný efekt, kdy teplo získané jejím ohřátím, se šíří zářením, převodem a vedením. Ve srovnání s tepelnou kapacitou vody je tepelná setrvačnost rašeliny 1,5 x delší, co podporuje výrazný hluboce působící teplený efekt peloidu. 

Biochemický účinek - Součástí rašeliny jsou také produkty humifikačního procesu (huminové kyseliny), které se při přímé aplikaci stávají součástí komplexního působení peloidy.

  • Indikace: Subakutní a chronické stavy revmatického a traumatického původu, artrózy, svalové kontraktury, bolesti kloubů a páteře, obezitu, celulitis, vhodné pro zvýšení lokálního prokrvení.
  • Výsledný účinek: lokální prohřátí, prokrvení postiženého kloubu, úleva od bolesti, minralizace kloubů.
  • Kontraindikace: akutní záněty močových cest, těhotenství (s aplikací podél páteře), dekompenzovaná kariologická onemocnění a těžké oběhové poruchy, horečnaté stavy, těžší zánětlivá a jiná akutní onemocnění kůže, přecitlivělost na teplo, otevřená poranění kůže, krvácení, otoky, alergie na teplo nebo rašelinu.
  • Doporučujeme: proceduru podle potřeby opakovat. Vhodné pro klienty, kteří nemohou čerpat slatinu.

zábal z včelího vosku

  • Popis: Aplikace zábalu ze včelího vosku prohlubuje účinek jak předcházejících tak i následných ošetření. Při bolestech svalů a kloubů, revmatické onemocnění, bolestech hlavy a migréně podporuje intenzivní rozprostírání tepla v povrchových a hlubokých tkáních a působí na regulaci tepla v těle. Hloubkové prohřívání vzbuzuje vnímání těla a podporuje tělesnou tvorbu tepla. Silné prohřátí je předpoklad pro funkční zdraví.
  • Jak pomáhá: Mimo volkého množství hodnotných látek obsahuje včelí vosk také buňky povzbuzující vitamín A, který je úspěšně využíván  proti vysoušení pokožky. Proto je kůže po aplikaci zábalu ze včelího vosku jemná a hladká. Tento cenný zábal se skládá z čistě přírodního včelího vosku přímo z pláství. Jako nosného materiálu je použito pouze nejjemnějšího hedvábí. Vůně a barva včelího vosku činí tento zábal terapií pro opravdové estéty.
  • Indikace: Zánětlivé a degenerativní onemocnění kloubů, revmatismus měkkých tkání, u postakutních stavů po traumatech pohybového aparátu, k potlačení bolesti, při migrénách, pozitivní a zklidňující působení zábalu prohlubují účinky následných nebo předchozích procedur, mineralizace kloubů.
  • Výsledný účinek: Obecné účinky pozitivní termoterapie prostřednictvím plátů jsou zejména hyperémie, zvýšení permeability (průchodnoti) kapilár, snížení svalového tonusu, výrazná svalová relaxace.

čokoládový zábal částečný

  • Popis: Čokoláda s vysokým obsahem kakaových složek bez dalších přidaných látek, obsahuje čisté přírodní antioxidanty, vitamíny, minerály, aminokyseliny a kakaové máslo. Její aplikace přispívá k omlazení pokožky, odplavení toxických látek a uvolnění stuhlých svalů. Kakao podporuje tvorbu hormonu endorfinu (hormon štěstí), což přispívá ke zlepšení nálady, příznivě působí na nervový systém. Vyjímečnost čokolády byla známá již před 2 000 lety. Aplikace probíhá na lůžku, čokoládové pláty jsou přikládány pouze na vybranou část těla a jsou překrývány tepelnými polštářky. Teplo pomáhá zlepšit prohřátí tkáně a tím i zefektivňuje odvod škodlivin a odumřelých buněk z podkoží.
  • Indikace: Vyhlazuje pokožku, zvluhčuje a vyživuje pokožku, pomáhá k odstranění celulitidy, podporuje detoxikaci organismu, zlepšuje psychiku (stimuluje tvorbu endorfinu a serotoninu), uvolňuje ztuhlé svaly, příznivě působí na činnost srdce, tělo přes pokožku vstřebává vitamíny, aminokyseliny, minerály, antioxidanty.
  • Výsledný účinek: Procedury působí na celkové zlepšení vzhledu pokožky, pomáhá detoxikaci celého organismu a zlepšuje psychický stav.
  • Kontraindikace: alergie na čokoládu, zánětlivá a plýsňová onemocnění kůže, horečnatá onemocnění.

ajurvédské byliny - teplý zábal

  • Popis: Zábal se smězí ajurvédských bylinek redukuje lokální bolesti těla, zad a svalstva. Při zahráží zábalu se postupně uvolňuje svěží vůně bylin, která pomáhá při nástupu viróz a při chronických onemocněních horních cest dýchacích. Směs se skládá s hořčice indické, blahovičníku, libavky, kafrovníku, skořice cejlonské.
  • Indikace: Výrazná svalová relaxace, uvolnění bolestivých spasmů a kloubních blokád, pomáhá při léčbě revmatismu a degenerativních artróz, zmírňuje bolest a urychluje hojení.

 

Více o proceduře termoterapie:

Teplé zábaly jsou jednou z forem teploléčby. Jejich předností je využití přírodního léčivého zdroje. Termoterapie je léčebná metoda, při které se využívá lokálního působení tepla, které způsobuje rozšíření cév v místě působení a díky tomu i zvýšení prokrvení a celkové uvolnění těla klienta.

Rovnoměrným působením tepla dochází k výraznému vstřebávání účinných látek do hlubokých vrstev tkáně. Také se zrychlí metabolismus, z tělo odcházení toxické látky, čímž se zvyšuje celková odolnost organismu. Teplo až horko poskytuje uvolnění bolestivých spasmů, kloubních blokád, často se využívá při léčbě revmatismu, degenerativních artróz, pomáhá zmírňovat bolesti, pozitivně ovlivňuje břišní koliky i záněty obličejových dutin. Uvolňuje se svěží vůně bylin, která pomáhá při nástupu viróz a při chronických onemocněních horních cest dýchacích.