Masáže

Klasická masáž

  • Popis: Klasická masáž odstraňuje únavu a posiluje regeneraci organismu. Tato procedura se uplatňuje zejména při onemcnění pohybového aparátu (např. při utišení bolesti). Je doplňkem léčby tam, kde je nutné uvolnit stuhlé svaly, ošetřit bolestivé kontraktury nebo připravit klienta na léčebný tělocvik. Pro dosažení lepšího efektu se doporučeje před masáží prohřátí těla, např. koupelí. Proto se zpravidla masáž plánuje v návaznosti na koupel. K masáži se používají nedráždivé emulze, parafínový olej či speciální gely. Masáž celého těla je pak po stránce rehabilitační, tak i relaxační mnohem příjemnější a užitečnější než částečná masáž. Klasická masáž částečná je praktikována pouze na vybrané části těla, kterou preferuje klient.
  • Indikace: Uvolňuje stuhlé svalstvo, pomáhá při regeneraci po pracovním nebo sportovním výkonu, navozuje pocit úplné relaxace, napomáhá k lepšímu prokrvení svalů a vazivového aparátu, pozitivně ovlivňuje lymfatický systém, odsraňuje stres, napětí a únavu, urychluje odplavování toxických látek, pomáhá při migrénách, zmírňuje potíže se spánkem
  • Výsledný účinek: Budete se cítit uvolnění, odpočinutí, zrychlí se rekonvalescence po fyzické námaze a odstraní se bloky kolem páteře.
  • Kontraindikace: Křečové žíly na dolních končetinách, těhotenství, stavy mimořádné únavy a vyčerpání organismu, pooperační stavy v dutině břišní a hrudníku, postižení kůže chorobným zánětem, nádorová onemocnění, problémy srážlivostí krve a kornatění tepen, onemocněním žlučníku a močových cest, u těžkých poruch prokrvení a krvácivých stavů.

 aromamasáž

  • Popis: Léčebné metody, které které využívají působení vůní, se obecně označují jako aromaterapie. V kombinaci s masáží, kdy je pokožka masírována kvalitními éterickými oleji, má znásobené účinky. Můžete si vybrat vůni, která Vám je příjemná nebo na základě porady s masérem, vhodná při určitých zdravotních nebo duševních obtížích.
  • Indikace: Působí pozitivně na kůži a svalové podkoží, kde se ukládá energie, která se postubně během následujících několika hodin uvolňuje do celého těla.
  • Éterické oleje: citrónová tráva - posiluje organismus a tiší bolest hlavy, levandule - uklidňuje nervové napětí a je antidepresivní, cedrové dřevo - harmonizuje organismus, zázvor - uvolňuje svaly a pomáhá při revmatismu a celulitidě.
  • Výsledný účinek: Budete uvolněni, odpočinutí a zbavení stresu.
  • Kontraindikace: kožní defekty v místě aplikace, horečnatá onemocnění, alergie na určité druhy bylin, těhotenství. 

masáž horkými kameny

  • Popis: Masáže horkými lávovými kameny byly již odpradávna praktikované na Havajských ostrovech. Základy této terapie spočívají v použití speciálních havajských technik v kombinaci s nahřátými lávovými kameny. Vibrací a teplem ovlivňují lávové kameny, někdy též nazývané horké kameny, energetické dráhy v těle, proto mají vysoký terapeutický a relaxační účinek.
  • Indikace: Stimuluje krevní oběh a lymfatický systém, hluboce relaxuje a harmonizuje tělo, postupně prohřívá celé tělo, napomáhá detoxikaci organismu, vyrovnává energii v těle.
  • Výsledný účinek: Masáž dokonale uvolní tělo, mysl a zbaví Vás stresu a napětí. Teplo a speciální masážní techniky velice blahodárně působí na unavené a bolestivé svaly, klouby, záda, krční páteř, revmatismus, křeče, stres a nespavost.
  • Kontraindikace: ischemická choroba srdeční, vysoký krevní tlak, křečové žíly a těhotenství.

baňková masáž - baňkování

  • Popis: Masáž baňkami je starověká čínská metoda, známá již přes 3000 let a dodnes velice známá, uznávaná a rozšířená. Tato technika je jedna z nejúčinějších na stuhlé svaly, partie zad a krku, ale i na onemocnění trávicího, dýchacího a pohybového aparátu. Dochází k odstranění jedů z tělesných tekutin a lepšímu prokrvení tkáně. Dle potíží se baňky buď přikládají na určitá místa nebo se s nimi masíruje.
  • Indikace: Bolesti páteře, onemocnění dýchacích cest, poruchy krevního tlaku, otoky, záněty kloubů a revmatické potíže.
  • Výsledný účinek: Přináší velkou úlevu při napětí v oblasti páteře - způsobené narušením funkce vnitřních orgánů. Nepřímo působí přes jednotlivé reflexní zóny na příslušné orgány.
  • Kontraindikace: celková infekce, horečka, krvácivé stavy, popáleniny, křečové žíly, těhotenství a menstruace.

medová detoxikační masáž

  • Popis: Med je nestarší přírodní produkt používaný ke slazení a léčení lidí. Med obnovuje přirozenou detoxikační schopnost organismu. Med se nanese na pokožku a specifickými hmaty (pumpováním, rolováním atd.) se tělo masíruje. Tímto způsobem jsou vysávány toxické látky, které se ukládají hluboko v tělesných tkáních kolem páteře po celou dobu našeho života a přesouvají se na povrch pokožky. Struktura a barva medu na zádech se tak mění podle druhu a množství vyloučených toxinů. Při terapii se používá přírodní tekutý med bez chemických přísad.
  • Indikace: Vhodná při vyčerpání a slabosti v důsledku stresu nebo stáří, při nervových poruchách a stavech neklidu.
  • Výsledný účinek: Přes nervové zakončení zad se stimuluje činnost orgánů. Dochází k uvolnění, relaxaci a detoxikaci organismu.
  • Kontraindikace: alergie na med, infekční onemocnění, těhotenství a kožní onemocnění - lupénka, atopický ekzém.

Čokoládová terapie (masáž)

  • Popis: Procedura je zahájena tělovým peelingem, poté následuje masáž čokoládovým krémem a nakonec Vás čeká čokoládový zábal. Vyjímečnost čokolády byla známá již před více než 2 000 lety. Působý na naše smysly, vzbuzuje v nás potěšení a euforii. Čiská čokoláda s vysokým obsahem kakaových složek bez dalších přidaných látek, obsahuje čisté přírodní antioxidanty, vitamíny, minerály, aminokyseliny a kakaové máslo. Její aplikace přispívá k omlazení pokožky, odplavení toxických látek a uvolnění ztuhlých svalů. Kakao podporuje tvorbu hormonu endorfinu, hormonu radosti, což přispívá k zlepšení nálady, příznivě působí na nervový systém.
  • Indikace: Čokoládová masáž působí na city, stimuluje tvorbu endorfinu a serotoninu, zvlhčuje a vyživuje naši pokožku, je výborná na vyhlazení a zkrášlení pokožky, celulitidy, získání dobré nálady, odplavení toxických látek a uvolnění ztuhlých svalů, tělo přes pokožku vstřebává vitamíny, aminokyseliny, minerály a antioxidanty, má příznivý vliv na činnost srdce a detoxikaci, odplavení nežádoucích  toxických látek.
  • Výsledný účinek: Budete se cítit uvolněn, zrelaxovaní a zbavení stresu. Zlepší se nálada a pokožka je sametově hebká.
  • Kontraindikace: alergie na čokoládu, akutní horečnatá onemocnění, zánětlivá a plísňová onemocnění kůže.

anticelulitidní zeštíhlující masáž se zábalem

  • Popis: Jedná se o velmi účinnou proceduru v boji proti celulitidě, napomáhá formování postavy, vypnutí a celkovému zlepšení kvality pokožky. Provádí se kompresivními hmaty, které ovlivňují podkožní tukové struktury, čímž rozrušují tukové tkáně. Aktivuje se podkožní metabolistmus a hluboké svalové struktury, díky čemuž dochází k lepšímu vstřebávání tuků. Aplikovaný anticelulitidní krém působí na odbourávání tuků, podporuje vylučování vody, stimuluje metabolický proces a zbyšuje pružnost pokožky. Tato masáž se zábalem pozitivně podporuje celkovou péči o problematické partie.  Na samém začátku ošetření klient absolvuje masáž působící na prokrvení pokožky a těla. Poté je tělo ošetřeno krémem proti celulitidě s termálním efektem. Ten obsahuje termální vodu bohatou na minerály, vhodně zkombinovanou s dalšími složkami potlačujícími celulitidu, jako např. zelený čaj, břečťan (silné astringentní účinky), chaluhy (odstraňuje odumřelé kožní buňky) a chřest (snižuje překrvení pokožky a uklidňuje). Tato unikátní kombinace složek vytváří účinný prostředek, který se snadno aplikuje lehkou masáží do pokožky.
  • Indikace: Zpevňuje kontury těla a zlepšuje pružnost pokožky, pomáhá k odstranění celulitidy, podporuje odvod škodlivých látek, napomáhá detoxikaci, podporuje efekt redukční diety, zlepšuje vzhled pokožky, zeštíhluje postavu, pro lepší účinek zábalu doporučujeme 5x opakovat, případně kombinovat s přístrojovou lymfodrenáží.
  • Výsledný účinek: Pokožka je viditělně napjatější a pružnější, škodliviny jsou vyplavovány z těla.
  • Kontraindikace: těhoteství, mokvající dermatózy, výskyt plísní kůže, otevřené rány v místě zábalu, horečnatá onemocnění a křečové žíly.